Automaat

0477 33 50 75

hugo.vanden.hoof@gmail.com

Ik ga binnenkort met pensioen!

Bijgevolg neem ik geen nieuwe leerlingen meer aan.

Automatische versnellingsbak

 

Een goede raad : leer rijden met een automaat!

 

Je leert sneller en meestal ook beter rijden met een wagen met automaat dan met een handgeschakelde wagen. Je hebt aanzienlijk minder tijd nodig om de bediening van de wagen aan te leren. En het is pas als je de wagen goed onder controle hebt dat je de dingen kunt aanleren die er echt toe doen : kijken, zien, reageren, anticiperen... Ook in een latere fase biedt het rijden met automaat het voordeel dat je meer aandacht kunt besteden aan het steeds drukkere verkeer.

 

Er blijft momenteel slechts één nadeel : als je je examen met een automaat aflegt dan geldt je rijbewijs enkel voor automaten. Je mag dus niet met handgeschakelde auto's rijden. Je kan dit achteraf wel veranderen maar dan moet je opnieuw een examen afleggen.

 

Alle andere nadelen die er vroeger waren zijn vandaag volledig of grotendeels verdwenen.

Het verbruik van een recente automaat ligt vandaag niet hoger dan dat van een handgeschakelde wagen, in de praktijk ligt het vaak zelfs lager omdat slechts weinigen in staat zijn om perfect te schakelen.

Een automaat is inmiddels in aankoop niet veel duurder meer dan een handgeschakelde auto, bovendien recupereer je deze meerprijs grotendeels door de hogere inruilwaarde.

 

Steeds meer bestuurders kiezen voor een automaat, dikwijls nadat ze er eens mee gereden hebben. Ik hoor ook velen zeggen dat hun volgende wagen een automaat zal zijn. Binnen enkele jaren zijn automaten in de meerderheid en nog wat later zullen handgeschakelde auto's rariteiten zijn. Waarom zou je dan vandaag nog je tijd steken in het leren omgaan met een verouderde technologie?

 

En dan zijn er nog de gebruikelijke irrationele vooroordelen : niet sportief, voor 'sukkelaars', minder rijplezier ....

Ik hoorde onlangs een rijinstructeur zelfs zeggen dat automaten gaan leiden tot meer texting achter het stuur.

 

Laat je niets wijsmaken en gebruik je verstand !

 

 

CONTACT


Hugo Vanden Hoof

0477 33 50 75 *

hugo.vanden.hoof@gmail.com


Ondernemingsnummer : BE 0542 615 723

Bankrekening : BE47 9731 0465 7980


* Indien ik niet antwoord, ben ik misschien aan het rijden met een leerling, spreek een boodschap in en ik bel je later terug.